تحلیل فیلم (۳) استودیوی مارول: Iron-Man 2 2010

مردآهنی ۲ (اکران شده در سال 2010) سومین فیلم از سری فیلمهای MCU مارول هست. این فیلم یک جورایی قضیهٔ سازمان شیلد و مقدمهٔ فیلمهای Avengers رو به نمایش گذاشت. بنابراین Iron-Man 2 تحلیل زیادی نداره و صرفاً چند نتیجه داره که بهشون اشاره میکنم.
عوامل فیلم
که همان یهودیهای فیلم قبلی هستند:



– رابرت داونی جونیور یهودی در نقش تونیاستارک (Iron-Man)
– گوئینت پالترو یهودی در نقش پِپِر پاتس (منشی تونی استارک)
– جان فاورو یهودی کارگردان فیلم و همچنین ایفاگر نقش «هپیهوگان»
حالا بازیگرهای مهمی که توی این فیلم هستند رو معرفی میکنم.

– اسکارلت جوهانسون یهودی در نقش ناتاشارومانوف، جاسوس سابق روسی و جاسوس فعلی سازمان شیلد.
– ساموئل الجکسون در نقش نیکفیوری که مدیریت سازمان شیلد و ابرقهرمانان رو به عهده داره.

اگر مقالات قبل از این تحلیل را نخواندهاید، پیشنهاد میکنم ابتدا مقالهٔ مقدمهٔ مارول رو بخوانید. تحلیل این فیلمها به ترتیب نوشته شده و شما مخاطبین عزیز نیز بهتر است به ترتیب بخوانید تا مطلبی رو از دست ندید.
معرفی
همانطور که در تحلیل فیلم Iron-Man 2008 گفتم؛ مردآهنی هم توسط «استنلی» یهودی با همکاری چند نفر دیگر خلق شده. مردآهنی هم که گفتم چه جور شخصتی هست: مخترع، پولدار و عیاش.
خب کل داستان این هست که یک شخص روسی به اسم «ایوان ونکو» به دنبال شکست دادن Iron-Man هست و در آخر هم نابود میشه.
همانطور که گفتم، فیلمهای ابتدایی فقط یک جورایی برای مارول مقدمه چینی میکنند. انتظار نکتهٔ خاصی ازشون نداشته باشید.
نکتهها
۱. روسیه
اول اینکه فیلم با سکانسی از روسیه شروع میشه. میدونید که چه در گذشته و چه در زمان حال، آمریکا با روسیه سرِجنگ داره! این فیلم هم نشون میده که روسیه دشمن آمریکاست و توسط قهرمان آمریکایی شکست میخوره! اشارات آمریکا به دشمنانش در این فیلم مهمه!
۲. شیطان
از دیگر اشارات فیلم، «آبلیسک» (آلت شیطان) هست که هالیوود خیلی اصرار داره اون رو همیشه نشون بقیه بده. ما اگه نخواهیم این نماد زشت رو ببینیم باید چیکار کنیم؟
۳. تکنولوژی
و باز اشارهای به تکنولوژیهای آینده. گوشی ساخت LG که شفاف هست. این نشون میده که کرهایها روی تکنولوژیهای زیادی کار میکنند. در حال حاضر مثل گوشی منعطف و …
در چند سال گذشته و بعد از نوشتن این تحلیل، برخی از این تکنولوژیها رو مشاهده کردیم. البته نه از سمت LG اما شرکت شیائومی توانست از تلویزیون شفاف خودش رونمایی کنه!
۴. مرد پُر حاشیه
۴. در جایی دیگر حتی از «ایلان ماسک» برای بازی در فیلم استفاده کردند! جالبه بدونید که سال ۲۰۱۶ (یعنی ۶ سال بعد) ایلان ماسک برای ساخت یک لباس آهنی با قابلیت پرواز، با پنتاگون ملاقات داشته! آمریکاییها وقتی روی یک تکنولوژی کار میکنند، قبلش فیلمش رو میسازند!
نکته: از رفتارهای اخیر ایلانماسک در حوزههای فنآوری، به این سادگیها عبور نکنید. اهدافی پشت این تصمیمات (مثل حمایت از بیتکوین و خرید توییتر و …) وجود داره!
۵. دشمنان آمریکا
نکتهٔ دیگه اینه که مثل فیلم قبلی (Iron-Man 2008) مارول روی ایران یا کرهٔ شمالی و حتی چین، زوم کرده! به عنوان دشمنان آمریکا. روسیه رو که ابتدای مقاله گفتم. ولی توی جلسه دادگاهی که در واشنگتن برگزار شد، تونی کامپیوتر دادگاه رو هک میکنه و سه فیلم پخش میکنه.
اولیش از کرهٔ شمالی، دومیش از ایران!! حتی موقع پخش سکانسِ ایران، شخصی توی فیلم به فارسی میگه «مواظب باش!» و یک شیء سقوط میکنه!
مارول میخواد نشون بده که کشورهایی مثل کرهٔ شمالی یا ایران هم تسلیحاتی اینچنینی دارند! و آمریکا باید باهاشون مقابله کنه. (کافر همه را به کیش خود پندارد)
یا در سکانسی که تونی سراغ ایوان ونکو در بازداشتگاه رفته و در مورد تکنولوژیای که ساخته باهاش حرف میزنه و میگه:
I don’t get it. A little fine tuning, you could have made a solid paycheck. You could have sold it to North Korea, China, Iran, or gone right to the black market
ترجمه: من نمیفهمم. با کمی تغییرات خوب (در تکنولوژی اختراعی ایوان ونکو) میتونستی پول خوبی به جیب بزنی. میتونستی اون رو به کرهٔ شمالی، چین، ایران یا حتی مستقیم در بازار سیاه بفروشی!
مارول در اینجا علناً داره نوع نگاه آمریکا به دشمناش رو نشون میده. کلاً مارول خیلی دوست داره پای ایران رو به فیلمهاش باز کنه.
۶. نمادگرایی
۶. نکتهای که توی فیلم هست و تحلیلش راحته اینه که از نظر صهیونیستها، قدرت جنگی روسیه و آمریکا به یکاندازه هست. چرا که خبیث فیلم، تکنولوژیای شبیه به تکنولوژی مرد آهنی داره! ولی شکست میخوره! (از این اعتماد به نفس آمریکا سقف ترک میخوره!)
اشارات مارول:
– میشه گفت مهمترین موضوع این فیلم، حضور شیلد، نیکفیوری و ناتاشا رومانوف بود که برای مارول خیلی مهمه. چون این فیلمها پایهگذار MCU هستند.
نیکفیوری یکی از مهمترین شخصیتها هست. شخصی که مدیر سازمان شیلد و یک جورایی رهبر ابرقهرمانها هست. نیکفیوری همیشه آیندهنگره، فکر همهجارو میکنه، همیشه یک نقشهای تو آستینش داره و برای نجات دنیا هرکاری رو «به هر قیمتی» انجام میده! به عبارتی نیکفیوری برعکس ابلیس، چشم آخرتبینش فعاله و چشم دنیابینش کوره! دلیل اینکه چشمبندش روی چشم چپش هست هم همینه 🙂
– اشاره بعدی، به فیلم «کاپیتان آمریکا اولین انتقام جو» هست که سال بعدش (یعنی ۲۰۱۱) اکران میشه! کلاً مارول دوست داره هی از خودش اشاره به جا بگذاره. خیلی نمادگراست!
– یا در سکانس پس از تیتراژ، در مورد فیلم بعدی ثور ۲۰۱۱ اشاراتی داره. پُتک ثور (میولنیر) رو نشون میده + اینکه قراره با فیلمی جادویی طرف باشیم.
– و در انتها، به نماد X در هالیوود که برخی ابرقهرمانها ازش استفاده میکنند، اشاره داره.
پ.ن: کاهنان مصری برای پرستش خدایان از این نماد استفاده میکردند. سریال یوسفپیامبر که یادتان هست! این نماد رو سربازان در برابر فرعون و کاهنان در برابر آمون انجام میدادند.
پس نتیجه چی شد؟
– آمریکا دنبال تکنولوژیهای جدید و ساخت لباس آهنیه
– تو خواب و خیالش، روسیه رو شکست میده 🙂
– طبق معمول یه کِرمی هم در مورد ایران میریزه.
– و مقدمات فیلمهای آخرالزمانی با حضور ابرقهرمانان رو میچینه.