preloader
لطفا صبرکنید...
منوی دسته بندی

تحلیل فیلم (1) استودیوی مارول: Iron-Man 2008

خب ابتدا با تحلیل اولین فیلم مارول در MCU شروع می‌کنم و به مرور پیش میرم تا ببینید سیر و تحول مارول در مباحث آخرالزمانی به چه صورت هست. Iron-Man فیلمی که مارول باهاش جای پای خودشو خیلی توی سینما محکم کرد و ریشه در فیلم‌های آینده‌ش داشت.

کارگردان این فیلم کسی نیست جز «جان فاورو» یهودی که در فیلم هم نقش دستیار تونی‌استارک «هپی» رو بازی می‌کنه. جان‌فاورو رابطهٔ خیلی خوبی حتی در فیلم‌های غیر از MCU با دیزنی و مارول داره. مثل سریال‌های فرعی جنگ ستارگان.

مارول نقش تونی استارک (Iron-MAn یا مرد آهنی) رو هم داد به «رابرت‌داونی‌جونیور» یهودی! و نقش منشی تونی‌استارک (پِپِر پاتس) هم رسید به «گوئینت‌پالترو» یهودی!

عه! همه یهودی شدن که! تازه کجاشو دیدید!

شخصیت مردآهنی/تونی‌استارک (به خیال خودشون) یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین شخصیت داستان‌های کمیک‌بوکی مارول هست که توسط «استن‌لی» یهودی خلق شد.

همون‌طور که توی مقالهٔ مقدمه اشاره شد، استن‌لی یکی از نویسندگان برتر کمپانی مارول به شمار می‌رفت.

اگر مقالات قبل از این تحلیل را نخوانده‌اید، پیشنهاد میکنم ابتدا مقالهٔ مقدمهٔ مارول رو بخوانید. تحلیل‌ این فیلم‌ها به ترتیب نوشته شده و شما مخاطبین عزیز نیز بهتر است به ترتیب بخوانید تا مطلبی رو از دست ندید.

ماجرای فیلم از این قراره که یک جوان پولدار، خوش‌گذران، مخترع و هوس‌باز! به اسم تونی‌استارک صاحب یک شرکت اسلحه‌سازی به اسم «صنایع استارک» هست که از پدرش به ارث رسیده. تونی با تولید اسلحه و فروختن‌شون به دنیا، دنبال صلحه! (از نظر هالیوود، آمریکا و جنگ‌هاش برای صلح جهانه! عجب!)

اشارات و نمادهای فیلم

تونی استارک خیلی معروفه و کلی هوادار داره و خیلی هم باهوشه! حتی توی فیلم، در یک سکانس تونی استارک رو جای «پال آلن» کنار بیل‌گیتس می‌ذارن! (تصویر سمت چپ)

اختراعات داخل فیلم هم خیلی مهمن که به وقتش بهشون اشاره می‌کنم.


در این حین، شریک تونی استارک (اوبادیا استین) دوست داره استارک کشته بشه تا کل شرکت رو تصاحب کنه. برای همین به یک گروه تروریست به اسم «ده حلقه» می‌سپره که تونی رو بکشند.

اینطور که توی فیلم پیداس، این گروه تروریستی توی افغانستان هست. ولایتِ Kunar

گروه ده‌حلقه در فیلم‌های آینده هم هست! (خصوصاً در فیلم شانگ‌چی که در سال 2021 اکران شد)

ایران هراسی

این گروه به چند زبان صحبت می‌کنند. عربی، فارسی، روسی، اردو، پشتو و … که نشون میده هالیوود طبق معمول ایرانی‌ها یا کشورهای غرب آسیا رو تروریست خطاب می‌کنه. حتی توی فیلم اگه با زبان اصلی ببینید، تروریست‌ها به افغانی و فارسی و عربی صحبت می‌کنند. بعد که تونی استارک رو به اسارت می‌گیرند، شخصی به اسم دکتر «یِنسِن» جون‌شو نجات میده. با یک باتری که روش نوشته «دلکس پایدار!» 🙂

خیلی سرچ کردم ولی چنین برندی ندیدم! ممنون میشم اگه شما دیدید بهم بگید.

نقش ینسن رو «شان‌توب» بازیگر ایرانی-یهودی بازی کرده! که توی سریال هالیوودی Homeland نقش یک سردار ایرانی رو داشت!

عجب! اینا همش یهودی درمیان! (در مقالهٔ مقدمه مارول اشاره‌ کردم که مارول رو یهودی‌ها بنا کردند)

این یِنسِن، تونی استارک رو نجات میده و در آخر هم کشته میشه (کشته در راه عقاید صهیونیستی خودشون!) و تونی استارک فرار می‌کنه و دنبال اینه که دیگه سلاح نفروشه! (آخی بمیرم) و به جاش به تکنولوژی روی میاره!


تکنولوژی

مهم‌ترین نکته‌ای که فیلم Iron-Man 2008 وجود داره، اینه که فناوری‌هایی رو نشون میده که در اون سال یعنی دور و بر (2007-2008) وجود نداشتند! و اون موقع شاید تخیلی به نظر می اومدند. ولی بعد از چندسال دیدیم که به اون فناوری‌ها دست پیدا کردیم!

مثلا؟

دستیار صوتی: «جارویس» دستیار صوتی تونی

جارویس، خونه و تجهیزات تونی استارک رو مدیریت می‌کرد و حرف میزد. چندسال بعد اپل «Siri»، مایکروسافت «کورتنا» و گوگل هم دستیار صوتی خودش رو معرفی کرد.

ربات‌ها: بعد از این فیلم نسبت به دهه‌های گذشته، شاهد پیشرفت سریع صنعت رباتیک بودیم.

واقعیت افزوده: که بعدها با عینک اوکلیوس ریفت بازارش داغ شد!

تونی با تکنولوژی برای خودش یک لباس زرهی درست کرد (تبدیل به مردآهنی شد) و به همون منطقه‌ای که گروگان گرفته بودنش رفت و تروریست‌ها رو کشت. تروریست‌ها هم موقع گروگان‌گیری، مرد آهنی رو تهدید می‌کردند و می‌گفتند: «می‌کشمش فهمیدی می‌کشمش!» به فارسی! (دقیقهٔ 01:17:40 فیلم)

بعد هم که در نهایت با شریکش درمی‌افته و نابودش می‌کنه و فیلم با تم ابرقهرمانانه به پایان می‌رسه و تونی استارک علناً خودشو مردآهنی توی رسانه‌ها معرفی می‌کنه.


چیزی که واضحه اینه که هدف این مقاله نقد این فیلم نیست. تحلیل نکات و اشارات صهیونیستی اون هست. بنابراین در مورد خود فیلم صحبتی نمی‌کنم.

نتیجه‌ای که از این فیلم گرفتم:

۱) طبق معمول هالیوود ایرانی‌ها رو تروریست می‌دونه. مخاطب هم به به و چه چه می‌کنه!

۲) تکنولوژی‌های به کار رفته در فیلم‌ها تخیلی نیستند! وقتی هالیوود روی یک تکنولوژی مانور میده، یعنی صهیونیست‌ها و کشورهای متحد، در حال پیاده‌سازی اون هستند و ذهن آدم‌ها رو جلوتر برای ورود اون فناوری آماده می‌کنند!


تحلیل فیلم (۲) استودیوی مارول: The Incredible Hulk 2008

رسول سعیدنژاد وب‌سایت
متخصص لینوکس و نرم‌افزار، پژوهشگر و تحلیل‌گر، ضدصهیونیسم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *